Gevolgen blowen

出自Ubuntu 正體中文 Wiki

跳轉到: 導航, 搜尋

Wiet wordt door tienduizenden mensen gerookt in Nederland. Gaat het om af en toe blowen, dan is dat niet zo erg. Echter met een cannabisverslaving lopen ook tienduizenden mensen rond. Ook afkickcentra merken dat men steeds meer hulp zoekt voor stoppen met blowen.

Na het stoppen met blowen voelt u zich lekker. Uw eigenwaarde stijgt. Het zorgt er bovendien voor dat u beter gaat slapen. Verder heeft men veel moeite met dromen onthouden wanneer men stoned in slaap valt. Dit herstelt zich compleet na het stoppen met blowen.

U bent na enige tijd niet meer afhankelijk van cannabis wanneer u stopt met blowen. Door het roer om te gooien neemt u zelf het heft in handen. Wel dient u rekening te houden met bijwerkingen bij stoppen met blowen. Zo kunt u sneller geïrriteerd zijn en een verminderde eetlust hebben.

Een veelgenoemde bijwerking van stoppen met blowen is problemen met de concentratie. U komt slecht in slaap of slaapt mogelijk helemaal niet. Ook kunt u behoorlijk geïrriteerd zijn wanneer u pas bent gestopt. Maar het kan zomaar zijn dat u helemaal geen last van ontwenningsverschijnselen heeft. De kans op bijwerkingen is groter bij stevige cannabisgebruikers. Het kan heftig zijn wanneer u jarenlang heeft geblowd.

Heftige bijwerkingen kunnen optreden na het stoppen met blowen. Men kan het bijltje erbij neergooien door ontwenningsverschijnselen. De tekst hoe te stoppen met blowen bevat tips om toch succesvol te stoppen met het ongezonde blowen. Enkele weken na het doorzetten en stoppen voelt u zich een stuk beter.

Heeft u angstklachten, dan kan blowen deze verergeren. Ook jaren later kunnen angstklachten aan het licht komen. Vooral dagelijkse wietrokers lopen een verhoogd risico. Laat daarom iedere week voor minstens twee dagen de joint even liggen.